Content filtering van Google verwijst naar de technologie en tools die Google gebruikt om ongewenste of schadelijke inhoud te identificeren en te beheren op zijn platforms en services.

Dit kan verschillende aspecten omvatten, zoals:SafeSearch:

- Google biedt SafeSearch als een functie waarmee gebruikers expliciete of ongepaste inhoud uit zoekresultaten kunnen filteren.

- YouTube-contentfilters: Google beheert content op YouTube om ervoor te zorgen dat video's voldoen aan communityrichtlijnen en beleidsregels met betrekking tot haatzaaien, geweld, en andere ongewenste inhoud.

- Gmail-spamfilters: Google gebruikt geavanceerde algoritmen om spam-e-mails te identificeren en te blokkeren in Gmail.

- Google Play-beleid: Google stelt richtlijnen in voor ontwikkelaars die apps in de Google Play Store publiceren om ervoor te zorgen dat de aangeboden apps geen schadelijke of ongepaste inhoud bevatten.

- Contentmoderatie op andere platforms: Google past contentfiltering ook toe op andere diensten zoals Google Drive en Google Photos om te voorkomen dat gebruikers schadelijke of ongepaste inhoud delen. Deze filters en moderatieprocessen zijn bedoeld om de veiligheid en bruikbaarheid van Google-services te waarborgen en om te voldoen aan regelgeving met betrekking tot online inhoud.

De mooiste plaatjes.