Verslaving en sociale media

Verslaving en sociale media

dec 2, 2015 Kliksafe by a000003

Je hebt het nieuws misschien wel voorbij zien komen. Eén op de zes jongeren zegt verslaafd te zijn aan social media. Als ouder kan jij je kind hiermee helpen. Bijvoorbeeld door af te spreken dat de telefoon ’s avonds en ’s nachts in de woonkamer blijft liggen.

Ook de Kliksafe Mobi-app biedt mooie opties om samen het gebruik van social media te reguleren. Allereerst filtert Kliksafe Mobi de internettoegang. Daarnaast kun je als ouder via een website eenvoudig toestemming geven voor het downloaden van apps. Via een directe link kan worden nagegaan waar een app precies voor dient. Wij denken dat het belangrijk is om als ouder met je kind mee te kijken, om die lijn open en transparant te houden. Het is handig om dat vanaf het begin te doen, zodra je kind zijn/haar eerste smartphone krijgt.

Kinderen zijn niet altijd even blij met ouderlijk toezicht op hun mobiele telefoon. Dat is dan ook de reden dat de app niet zomaar te verwijderen is: er is een wachtwoord voor nodig om te app te kunnen verwijderen. Wanneer dit gebeurt, ontvang je als ouder een e-mail dat het programma is verwijderd. Het is handig om in te stellen dat je dagelijks een rapport ontvangt, zodat je steeds op de hoogte bent. Zo blijf je met je kind in gesprek over het gebruik van de telefoon.