Valse webshops

NIJKERK – Een webshop die er een beetje vreemd uitziet… Kortingen van meer dan 70%… Trap er niet in: valse webshops, ze zijn er bij bosjes. Onze techneuten zijn er druk mee om ze op te sporen en dicht te zetten.

NB: In de afgelopen week zijn er 1.392.458 verzoeken gedaan naar sites die onder ‘Phishing en oplichting’ vallen. We filteren dus niet voor niks.

Nederland internationaal internet knooppunt

Nederland internet knooppunt

Al meer dan twee decennia maakt het cyberdomein in Nederland deel uit van de maatschappij en heeft het een
belangrijke bijdrage geleverd aan productiviteitsgroei en innovatiekracht.

Er is veel geïnvesteerd in de wijze waarop wordt ingespeeld op technologische trends en het effectief gebruik van ICT-middelen en -vaardig-heden.

Nederland is mede daardoor een internationaal internetknooppunt, heeft de meest competitieve internetmarkt en één van de hoogste online gebruikersdichtheden ter wereld. Het cyberdomein is dan ook steeds meer verweven met ons dagelijks leven. De veiligheid van het cyberdomein is randvoorwaardelijk voor het optimaal benutten van de kansen die digitalisering onze samen­
leving biedt.

We hebben te maken met uitdagingen in het cyberdomein.

Zo zijn grote internationale private spelers een belangrijke factor geworden bij het bepalen van de spelregels in het cyber domein en is er een grotere verwevenheid van de civiele en militaire domeinen.

kaart nederland
kaart nederland

Daarnaast is de internationale beleidscontext van cybersecurity verbreed. ­Cybersecurity is niet in isolement tot stand te brengen en zal in samenhang moeten worden bezien met internetvrijheid (bijvoorbeeld vrijheid van meningsuiting en privacy) en maatschappelijke groei (zowel de economische als sociale voordelen die digitalisering biedt).

Nederland zet samen met zijn internationale partners in op een veilig en open cyberdomein, waarin de kansen die
digi­talisering onze samenleving biedt volop worden benut, dreigingen het hoofd worden geboden en fundamentele
rechten en waarden worden beschermd.

Nederland is leidend op het terrein van cybersecurity:
– De Nederlandse samenleving weet op een veilige manier optimaal gebruik te maken van de voordelen van digitalisering.
– Het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap lopen voorop op het gebied van security- en privacy-by-design.
– Samen met zijn internationale partners vormt Nederland een vooruitstrevende coalitie voor het beschermen van fundamen-
tele rechten en waarden in het digitale domein.

Verslaving en sociale media

Je hebt het nieuws misschien wel voorbij zien komen. Eén op de zes jongeren zegt verslaafd te zijn aan social media. Als ouder kan jij je kind hiermee helpen. Bijvoorbeeld door af te spreken dat de telefoon ’s avonds en ’s nachts in de woonkamer blijft liggen.

Ook de Kliksafe Mobi-app biedt mooie opties om samen het gebruik van social media te reguleren. Allereerst filtert Kliksafe Mobi de internettoegang. Daarnaast kun je als ouder via een website eenvoudig toestemming geven voor het downloaden van apps. Via een directe link kan worden nagegaan waar een app precies voor dient. Wij denken dat het belangrijk is om als ouder met je kind mee te kijken, om die lijn open en transparant te houden. Het is handig om dat vanaf het begin te doen, zodra je kind zijn/haar eerste smartphone krijgt.

Kinderen zijn niet altijd even blij met ouderlijk toezicht op hun mobiele telefoon. Dat is dan ook de reden dat de app niet zomaar te verwijderen is: er is een wachtwoord voor nodig om te app te kunnen verwijderen. Wanneer dit gebeurt, ontvang je als ouder een e-mail dat het programma is verwijderd. Het is handig om in te stellen dat je dagelijks een rapport ontvangt, zodat je steeds op de hoogte bent. Zo blijf je met je kind in gesprek over het gebruik van de telefoon.

Kliksafe filter

Het technisch geavanceerde filter van Kliksafe beschermt u het beste tegen de negatieve kant van het internet.

Het is natuurlijk ook mogelijk gebruik te maken van de filtering van Solcon dat ook een goede bescherming bieden.

Van belang is dat u een bewuste persoonlijke keuze maakt omdat een filter vaak jarenlang wordt gebruikt door klanten. De filters zijn tegenwoordig bijna allemaal af te stemmen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Zo kunt u vaak persoonlijke keuzes maken welke categorieen websites wel of niet mogen worden doorgegeven.

Dit geldt ook voor sociale media zoals Facebook en Twitter.

Twijfelt u dan wordt geadviseerd het kliksafe filter te kiezen.

Contact met Kliksafe.

Kent u het klant contact centrum van kliksafe?

Voor contact met kliksafe is er het klant contract centrum.

Voorheen maakten zij gebruik van verschillende afdelingen: verkoop, service en orderdesk.

Inmiddels zijn deze afdelingen samengevoegd, om op deze manier de klanten sneller en beter van een contact te kunnen voorzien.

Ze werken in verschillende shifts, zodat we op werkdagen van 09.00 tot 20.00 bereikbaar zijn, en op zaterdag van 09.00 tot 17.00.

We wensen u een aangenaam contact toe.

Kliksafe stopt met Kliktime!

Het product Kliktime wordt tot op heden ondersteund tot en met Windows versie 8.0.
De leverancier heeft aangegeven het product niet verder te ontwikkelen, daarnaast geeft de leverancier geen ondersteuning meer op het product. Daarom heeft Kliksafe besloten de verkoop van Kliktime stop te zetten.
Kliksafe zal waar mogelijk (tot en met Windows 8.0) het huidige product blijven ondersteunen tot en met 31 december 2015, daarna vervalt ook het support van Kliksafe voor dit product.

Kliksafe Clean

Kliksafe Clean is een opschoondienst voor een pc of laptop. De klant betaalt een eenmalig, vast bedrag van € 35,- (voor 1 Windowscomputer). De beveiligingsexperts van onze partner ESET onderzoeken de computer op beveiligingsrisico’s. Vervolgens verwijderen zij alle virussen en/of malware, en maken de pc weer gezond. Zo zijn onze klanten veilig en betrouwbaar online. De expert voert de werkzaamheden online uit, vanaf het ESET-kantoor.
Uit recent onderzoek van de consumentenbond blijkt dat twee derde van de pc’s in Nederland een of meerdere beveiligingslekken heeft. “Vaak zonder dat consumenten dit zelf doorhebben”, zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. “Een alarmerende situatie, aangezien dit betekent dat het merendeel van de computers in Nederland kwetsbaar is voor hackers die op zoek zijn naar pri végegevens, zoals bank- en creditcardinformatie, of inloggegevens van e-mailaccounts. Als IT Security-bedrijf voelen wij ons verantwoordelijk om deze situatie te veranderen en gebruikers te helpen, zodat zij kunnen genieten van een zorgeloze digitale ervaring. Wij beschikken over de kennis en een Nederlands sprekend team van experts die hun kennis kunnen overdragen en gebruikers kunnen informeren over wat er zoal speelt. Kortom, alle factoren om in actie te komen en te werken aan een veiligere digitale wereld voor consumenten, zijn aanwezig.”

Glasvezel met filter van kliksafe of solcon

wifi
wifi

* Technisch beste internet filter voor u.
* Het filter gaat voor veilig en helpt u als bescherming.
* Goede Fritzbox modem van AVM uit Duitsland.
* Verantwoord internet gebruik voor u en uw gezin
* Aantrekkelijke tarieven voor internet en bellen samen
* Filtering voor uw mobiel via een app op uw smartphone
* Nu ook glasvezel voor een nog snellere verbinding
* Met goede voip verbindingen voor zorgeloos bellen
* Abonnees van Kliksafe bellen onderling gratis
* Persoonlijke wensen zijn bij filtering door u zelf in te stellen.

Mail info (at) morren-consultancy.nl uit Nijkerk of
Bel 085-7851644
(’s avonds 18.30 tot 21.30 uur op maandag tot vrijdag of op zaterdag de gehele dag).

Glasvezel met Filter voor een snelle verbinding

Via Glasvezel met filter heeft u een snelle en veilige verbinding met het internet.

U kunt dezelfde verbinding gebruiken voor:

– televisie;
– internet;
– email;
– online backup;
– webserver;
– mailserver;
– pinnen;
– bellen.

Om de schaduwkanten van het internet tegen te gaan kunt u gebruik maken van een filter.

Naast content filtering maakt u bij Solcon automatisch gebruik van een anti virus filter op binnenkomende email.

Ook beschermt de content filtering u gedeeltelijk tegen malware en andere vervelende software.

Indien u Solcon glasvezel bestelt is het mogelijk de filtering te laten opnemen in de glasvezel verbinding. U kunt echter ook glasvezel filtering zonder filter bestellen en een filternet abonnement toepassen. De filtering van Filternet heeft net weer iets meer mogelijkheden.

Indien u over glasvezel van een andere provider beschikt kunt u ook de filtering laten uitvoeren door de kliksafe filterbox op uw verbinding aan te sluiten.

Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om uw kabel of adsl verbinding te filteren.

Bij Solcon kunt u ook gebruik maken van het telefonie filter. U kunt dan een telefoonnummer opgeven dat automatisch een ingesprek toon geeft indien er van dat nummer wordt gebeld.

Wilt u hier meer over weten ? Kijk dan op www.morren-consultancy.nl Neem dan contact op met Morren Consultancy uit Nijkerk via 085-7851644 (’s avonds van 18.30 tot 21.30 uur of op zaterdag, liever niet op zondag).

solcon vanaf 1996
solcon vanaf 1996