Blue Flower

Techniek helpt de mens steeds meer en meer.

Zijn er ook schaduwzijden te benoemen of lijkt techniek alleen maar een zegen?

 

Nunspeet - De christelijke internetprovider Kliksafe heeft vorige maand NetProtector overgenomen van Vanenburg Software.

Dat maakten beide partijen maandag bekend.

Hiermee heeft Kliksafe de techniek in huis gehaald achter het mobiele filter dat het bedrijf al enige jaren aanbiedt.

NIJKERK - Begin juni 2018 is het contract getekend: Kliksafe neemt de FilterNet-activiteiten over.

De EO heeft besloten FilterNet aan Kliksafe over te doen, om zich zo meer te kunnen richten op haar kernactiviteiten als omroep. Kliksafe, als grootste filteraar van Nederland, is blij met de aankoop. De huidige 12.000 FilterNet-klanten zullen per 1 januari 2019 overgaan naar Kliksafe.

Morren consultancy adviseer kliksafe en filternet
Morren consultancy adviseer kliksafe en filternet

Klanten

Voor de klanten verandert er niet zo veel. De FilterNet-klanten blijven gebruik maken van hun FilterNetsoftware, en de Kliksafe-klanten van de gefilterde verbinding van Kliksafe. Natuurlijk ligt de service voortaan ook bij Kliksafe, en zaken als administratie en facturatie: alles verhuist mee.

Filternet b.v.

Om dit alles soepel te laten verlopen richt Kliksafe de FilterNet B.V. op. Inhoudelijk blijft de filtering hetzelfde.

Kerk

 

Bijbelse waarden

Zowel FilterNet als Kliksafe werken al jaren aan filtering op grond van Bijbelse waarden en normen, en de producten vullen elkaar mooi aan. Bij de overname is ook de afspraak gemaakt dat Kliksafe zorg draagt voor het behoud en de kwaliteit van FilterNet en de doorontwikkeling ervan.

kpn stopt met isdn

Met ingang van 1 maart 2020 gaat KPN stoppen met isdn verbindingen. De apparatuur is dan aan het einde van zijn levensduur en er zijn betere alternatieven.

Voor de technici onder ons: het betreft WBA ADSL_ISDN en ADSL2+_ISDN dienstverlening.

Het besluit tot aanpassing van het WBA-referentieaanbod is afgestemd in de task force WBA/WEAS van het FIST.

Voorafgaand aan deze End of Life zal er een End of Sale ingaan en zet KPN de verkoop van WBA ADSL_ISDN en ADSL2+_ISDN dienstverlening per 1 september 2019 stop.

 Er zijn ook nog kliksafe en solcon klanten die isdn gebruiken. Deze klanten zullen de komende tijd worde overgezet naar het nieuwe netwerk.

Sinds 27 januari 2017 geldt een End-of-Sales voor WBA ADSL_POTS (ook bekend ADSL1) en kunt u al geen nieuwe verbindingen meer bestellen. Uw bestaande ADSL_POTS verbindingen blijven voorlopig gewoon intact maar zullen voor 1 maart 2020 gemigreerd moeten zijn naar toekomst vaste technieken zoals ADSL2+_POTS, (B)(V)VDSL_POTS, FTTH of FTTO.

Een van de stappen die KPN heeft genomen in het traject van portfolio simplificatie is het dichtzetten van de bestelmogelijkheid van de verouderde ADSL1 techniek. WBA-verbindingen gebaseerd op ADSL1 technologie zijn niet meer van deze tijd omdat er geavanceerdere technologieën beschikbaar zijn, zoals ADSL2+,  (B)(V)VDSL of glas die aanzienlijk meer bandbreedte bieden. De ASAM Dslam-apparatuur, waarmee KPN ADSL_POTS verbindingen levert is aan het einde van haar lifecycle. Daarom zult u bestaande ADSL_POTS verbindingen moeten migreren. 

Wist u dat Kliksafe als enige in Nederland de zoekresultaten van Google en YouTube kan filteren?

Dat klinkt bizar, iedereen gebruikt toch Google, ook de mensen die van een filter gebruik maken... In de afgelopen periode is er echter iets veranderd op internet. Misschien is het u al opgevallen: een webadres (het adres boven in de balk van uw browser) begon altijd met: http.

 

De afgelopen maanden zijn veel websites (waaronder Google) overgestapt op een beveiligde verbinding. Het adres begint dan met https. Dit is veiliger omdat de informatie via https op een andere manier (versleuteld) wordt verzonden. En omdat de informatie versleuteld wordt verzonden, is het moeilijker te filteren. Kliksafe heeft nu een systeem dat ook deze versleutelde informatie kan filteren.

Overigens worden sites die op de 'whitelist' staan -van banken en DigiD bijvoorbeeld- niet gefilterd.