• Morren Consultancy

 

  

Morren Consultancy is een internet adviesbureau uit Nijkerk en verkoopt ook Solcon producten.

 Solcon is een bekende internet provider.

 Solcon provides Voice services, Television, xDSL, Fibre, Hosting / Housing / Data centre / Cloud computing, Company and Internet Access.

NIJKERK - Solcon heeft een nieuwe huisstijl doorgevoerd. Deze nieuwe vormgeving is ook doorgetrokken naar het internetfilter.

De portal (filterinstellingen.solcon.nl) waar je je persoonlijke profielen kunt instellen is uitgebreid met handige schuifknoppen.

Onderhuids is de techniek van het internetfilter ook verbeterd, wat zorgt voor een betere werking van het filter.

Https-filtering De komende weken wordt ook nog een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de dienst, namelijk de mogelijkheid tot 'https-filtering'.

Er is een speciale landingspage voor alle veranderingen rond het internetfilter opgezet.

 

Solcon internet is nu ook leverbaar op het Caiway netwerk.  

Caiway is overgenomen door KPN en was oorspronkelijk niet toegankelijk voor andere providers.

Daar is blijkbaar nu verandering in gekomen. Hoe het gaat futioneren is mij nog niet helemaal duidelijk.

Wel lijkt het erop dat Solcon glasvezeldiensten gaat aanbieden.

Er wordt gesproken over snelheden van 150, 200 en 250 mb. Dit allemaal in combinatie met televisie en telefoon.

Probeer onderstaande postcode check om te zien of glasvezel van Solcon ook bij u leverbaar is.

Caiway levert de diensten in een aantal gemeenten waaronder onder meer Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Loenen aan de Vecht, Krimpen a/d IJssel, Lopik en Gouda.

Internetprovider Solcon introduceert Solcon Mobiel, waarmee klanten op hun smartphone of tablet gebruik kunnen maken van gefilterd internet. Thuis via wifi en onderweg via het 3G-netwerk.

Dat heeft het bedrijf maandag bekend gemaakt. Bij Solcon krijgt de gebruiker zelf de keuze of het filter wordt ingeschakeld of niet. Kiest hij voor filtering, dan kan hij tien categorieën en subcategorieën aan of uit te zetten en daarmee een meer of minder strikte filtering van internetpagina’s selecteren. Verder kan de gebruiker zelf websites aan het filter toevoegen.

Woordvoerder Lammertine Klein Obbink laat weten dat de filtering niet afhankelijk is van het type toestel, maar wordt ‘geregeld’ door de simkaart in het toestel. Het werkt dus op telefoons met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, iOS van Apple en Android van Samsung.

 

Thuis maakt de smartphone of tablet via wifi verbinding met het Solconnetwerk. „Maakt iemand onderweg gebruik van het 3G-netwerk dan heeft dezelfde filtering plaats”, aldus Klen Obbink.

Gaat iemand buitenshuis online met een ander wifinetwerk –in de trein, bij McDonald’s, in een winkelcentrum of op een vakantiepark– dan is al zijn internetverkeer ongefilterd.

Bezitters van een smartphone kunnen bij Solcon Mobiel kiezen voor een simkaart voor bellen, sms’en en internetten. Voor gebruikers Voor gebruikers van een tablet is er een sim met alleen mobiel internet. 

Solcon klanten gebruiken nu Solcon secure webmail

Vorige week heeft Solcon haar nieuwe webmail geïntroduceerd bij al haar klanten.

De oude webmail, in de wandelgang Squirrelmail genoemd, is niet meer te gebruiken voor klanten.

Klanten zijn omgezet naar een lite versie van Solcon secure webmail. Dit betekent dat ze gebruik kunnen maken van e-mail en contacten. De overige functionaliteiten (o.a. geïntegreerde opslagruimte, videochat, bestanden veilig delen, etc.) zijn niet actief en zullen in een later traject geïntroduceerd worden.

Opendns

 

Voor de zakelijke klanten wordt op termijn een apart aanbod gepresenteerd om hen te ondersteunen bij het ondernemen. Klanten die gebruik maken van Qaleido 1.0 zijn ook overgezet naar Solcon secure webmail. Er zijn vanaf vandaag dus geen klanten meer die gebruik maken van verschillende varianten webmail. Uiteraard blijft het mogelijk om mail op te halen via een ander e-mailprogramma (IMAP/POP).

Solcon secure webmail is te benaderen via solcon secure webmail klik hier

Het inloggen gaat met de gebruikersnaam en wachtwoord die klanten al bekend is van de oude webmail.