Blue Flower

Internetprovider Solcon introduceert Solcon Mobiel, waarmee klanten op hun smartphone of tablet gebruik kunnen maken van gefilterd internet. Thuis via wifi en onderweg via het 3G-netwerk.

Dat heeft het bedrijf maandag bekend gemaakt. Bij Solcon krijgt de gebruiker zelf de keuze of het filter wordt ingeschakeld of niet. Kiest hij voor filtering, dan kan hij tien categorieën en subcategorieën aan of uit te zetten en daarmee een meer of minder strikte filtering van internetpagina’s selecteren. Verder kan de gebruiker zelf websites aan het filter toevoegen.

Woordvoerder Lammertine Klein Obbink laat weten dat de filtering niet afhankelijk is van het type toestel, maar wordt ‘geregeld’ door de simkaart in het toestel. Het werkt dus op telefoons met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, iOS van Apple en Android van Samsung.

 

Thuis maakt de smartphone of tablet via wifi verbinding met het Solconnetwerk. „Maakt iemand onderweg gebruik van het 3G-netwerk dan heeft dezelfde filtering plaats”, aldus Klen Obbink.

Gaat iemand buitenshuis online met een ander wifinetwerk –in de trein, bij McDonald’s, in een winkelcentrum of op een vakantiepark– dan is al zijn internetverkeer ongefilterd.

Bezitters van een smartphone kunnen bij Solcon Mobiel kiezen voor een simkaart voor bellen, sms’en en internetten. Voor gebruikers Voor gebruikers van een tablet is er een sim met alleen mobiel internet.