Blue Flower

  • Morren Consultancy

 

  

Morren Consultancy is een internet adviesbureau uit Nijkerk en verkoopt ook Solcon producten.

 Solcon is een bekende internet provider.

 Solcon provides Voice services, Television, xDSL, Fibre, Hosting / Housing / Data centre / Cloud computing, Company and Internet Access.

Ongetwijfeld heb je weleens een QR-code gezien – misschien zonder te weten dat het zo heette.

Kun je een QR-code zomaar altijd gebruiken, of zitten er gevaren aan?

Herman legt uit wat het is en geeft tips over wat je beter niet kunt doen.

Zoals met zoveel dingen is een QR code op zichzelf niet gevaarlijk, het gaat om de manier waarop het wordt gebruikt. Het risico zit hem eigenlijk in het “Quick”… Even snel en gemakkelijk een QR-code scannen zonder goed op te letten, kan wel degelijk gevaarlijk zijn.

Veiligheid en gemak gaan bepaald niet hand in hand – zeker niet op internet: De politie meldde onlangs dat ze een toename zien van het aantal mensen dat door middel van een QR code werd opgelicht.

Vanaf 1 augustus 2019 gaat Solcon volledig over op digitaal TV kijken. Digitale TV biedt meer mogelijkheden, betere beeld- en geluidskwaliteit en meer gebruiksgemak.
Daarom stopt Solcon met het aanbieden van analoge TV, radio en en DVB-c.

In mei ontvangen alle klanten (die nog gebruik maken van analoge TV) een brief met het boekje ‘Solcon stopt met analoog’.
Hierin wordt duidelijk uitgelegd wat er precies gaat veranderen. En de stappen die de klant moet ondernemen als hij televisie van Solcon wil blijven kijken.

Op onze website www.solcon.nl/vananaloognaardigitaal vindt u meer informatie. Tevens kunt u hier het boekje ‘Solcon stopt met analoog’ vinden.
Deze uitfasering geldt niet voor volgende netwerken: CAI Harderwijk, Rekam, Giessenlanden en KT Waalre.

NIJKERK - Solcon heeft een nieuwe huisstijl doorgevoerd. Deze nieuwe vormgeving is ook doorgetrokken naar het internetfilter.

De portal (filterinstellingen.solcon.nl) waar je je persoonlijke profielen kunt instellen is uitgebreid met handige schuifknoppen.

Onderhuids is de techniek van het internetfilter ook verbeterd, wat zorgt voor een betere werking van het filter.

Https-filtering De komende weken wordt ook nog een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de dienst, namelijk de mogelijkheid tot 'https-filtering'.

Er is een speciale landingspage voor alle veranderingen rond het internetfilter opgezet.

 

Solcon internet is nu ook leverbaar op het Caiway netwerk.  

Caiway is overgenomen door KPN en was oorspronkelijk niet toegankelijk voor andere providers.

Daar is blijkbaar nu verandering in gekomen. Hoe het gaat futioneren is mij nog niet helemaal duidelijk.

Wel lijkt het erop dat Solcon glasvezeldiensten gaat aanbieden.

Er wordt gesproken over snelheden van 150, 200 en 250 mb. Dit allemaal in combinatie met televisie en telefoon.

Probeer onderstaande postcode check om te zien of glasvezel van Solcon ook bij u leverbaar is.

Caiway levert de diensten in een aantal gemeenten waaronder onder meer Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Loenen aan de Vecht, Krimpen a/d IJssel, Lopik en Gouda.

Internetprovider Solcon introduceert Solcon Mobiel, waarmee klanten op hun smartphone of tablet gebruik kunnen maken van gefilterd internet. Thuis via wifi en onderweg via het 3G-netwerk.

Dat heeft het bedrijf maandag bekend gemaakt. Bij Solcon krijgt de gebruiker zelf de keuze of het filter wordt ingeschakeld of niet. Kiest hij voor filtering, dan kan hij tien categorieën en subcategorieën aan of uit te zetten en daarmee een meer of minder strikte filtering van internetpagina’s selecteren. Verder kan de gebruiker zelf websites aan het filter toevoegen.

Woordvoerder Lammertine Klein Obbink laat weten dat de filtering niet afhankelijk is van het type toestel, maar wordt ‘geregeld’ door de simkaart in het toestel. Het werkt dus op telefoons met verschillende besturingssystemen, zoals Windows, iOS van Apple en Android van Samsung.

 

Thuis maakt de smartphone of tablet via wifi verbinding met het Solconnetwerk. „Maakt iemand onderweg gebruik van het 3G-netwerk dan heeft dezelfde filtering plaats”, aldus Klen Obbink.

Gaat iemand buitenshuis online met een ander wifinetwerk –in de trein, bij McDonald’s, in een winkelcentrum of op een vakantiepark– dan is al zijn internetverkeer ongefilterd.

Bezitters van een smartphone kunnen bij Solcon Mobiel kiezen voor een simkaart voor bellen, sms’en en internetten. Voor gebruikers Voor gebruikers van een tablet is er een sim met alleen mobiel internet.