Techniek helpt de mens steeds meer en meer.

Zijn er ook schaduwzijden te benoemen of lijkt techniek alleen maar een zegen?

 

Wist u dat Kliksafe als enige in Nederland de zoekresultaten van Google en YouTube kan filteren?

Dat klinkt bizar, iedereen gebruikt toch Google, ook de mensen die van een filter gebruik maken... In de afgelopen periode is er echter iets veranderd op internet. Misschien is het u al opgevallen: een webadres (het adres boven in de balk van uw browser) begon altijd met: http.

De afgelopen maanden zijn veel websites (waaronder Google) overgestapt op een beveiligde verbinding. Het adres begint dan met https. Dit is veiliger omdat de informatie via https op een andere manier (versleuteld) wordt verzonden. En omdat de informatie versleuteld wordt verzonden, is het moeilijker te filteren. Kliksafe heeft nu een systeem dat ook deze versleutelde informatie kan filteren.

Overigens worden sites die op de 'whitelist' staan -van banken en DigiD bijvoorbeeld- niet gefilterd.

NIJKERK - Glasvezel is de techniek van de toekomst. Internetverbindingen komen tot stand met de snelheid van het licht. De mogelijkheden voor data transport zijn erg groot. Glasvezel kan gebruikt worden voor: - Internet; - Email; - Telefonie; - Televisie; - Video; - Radio; - Kerktelefoon.

Omdat aan voordelen ook nadelen zijn verbonden (zoals Johan Cruiff ook al vertelde) is het slim om gebruik te maken van een internet filter. Zo wordt u beschermd tegen ongewenste sites maar ook tegen veel spyware en andere zaken die een ongestoord internet gebruik in de weg staan.

Morren Consultancy helpt u graag bij het ongestoord gebruik maken van internet. Uw veiligheid is natuurlijk ook onze zorg. Wij maken daarom graag gebruik van producten van Kliksafe, Filternet en Solcon gefilterd internet.

Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening dan kunt u ons bereiken op info(at)glasvezel-met-filter.nl en telefonisch op 085-7851644 's avonds en op zaterdag.

 

Morren 

In bovenstaande steden hebben meer mensen geen tv-aansluiting in vergelijking met de rest van Nederland.

Vijf procent, ofwel een op de twintig, huishoudens in de grote steden had in het vierde kwartaal van 2016 geen tv-abonnement tegenover drie procent in de rest van Nederland.

Dat blijkt uit cijfers van het Telecompaper Consumer Panel.

 

 

Er is een partij cif die bereid is om te investeren in de aanleg van glasvezel in minder dichtbevolkte gebieden. Op basis van een enquete wordT eerst de vraag naar glasvezel in beeld gebracht. Indien er voldoende belangstelling is wordt overgegaan tot de aanleg van glasvezel.

Met ingang van 1 januari 2016 is de nieuwe meldplicht datalekken in werking getreden.

Een gevolg van deze nieuwe wetgeving is dat alle partners een nieuwe bewerkersovereenkomst hebben gekregen.